Tények a Spoonz jooghurtról

Spoonz joghurt kóstoló




Tények:A SPOONZ élő baktériumkultúrás joghurt fogyasztásának egészségügyi szerepe három csoportba osztható: 

• gátló szerep (megakadályozza egyes betegségek kialakulásának kockázatát), 
• tisztító szerep (megtisztít a toxikus anyagoktól), 
• karbantartó szerep (egyensúlyban tartja a bélflórát). 

A rendszeres SPOONZ joghurtfogyasztás karbantartja, „egyensúlyba hozza” az emésztést, erősíti az immunrendszerünket és pl. koleszterinszint-csökkentő diéta részeként, segíti annak sikerességét is.

Napjainkban a nagyipari gyártás az, amely sajnos a joghurt legfontosabb és legegészségesebb alkotóelemeit rombolja. A boltokban kapható joghurtokban a magas hőkezeléssel elpusztították az élő joghurtkultúrát, és vele együtt minden áldásos hatását is.



A SPOONZ joghurtban minden olyan tápanyag megtalálható, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van. 

• elsősorban segít egyensúlyban tartani a bélflórát, az emésztést, 
• csökkenti a májban a zsírlerakódást, 
• gátolja a rákkeltő anyagok képződését, 
• erősíti az immunrendszert, 
• csökkenti a koleszterint, 
• jó hatással van a vérnyomásra, 
• erősíti az érfalat, meggátolja az érelmeszesedést, így hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzéséhez. 



A SPOONZ joghurt bio inulint ( prebiotikum) tartalmaz. Az inulin megszünteti a székrekedést, növeli a székletürítés gyakoriságát, ezzel a toxikus bomlástermékek képződését és felszívódásának lehetőségét megakadályozza. Az inulin tehát elősegíti az egészséges bélműködést és kedvező hatást gyakorol az egészséget védő bélbaktériumokra. Az egészséges bélflóra hozzájárul a szervezet védekezőképességének megfelelő működéséhez.
Az inulin élettani hatását az alábbiak szerint fejti ki:

• javítja az emésztőrendszer működését
• pozitívan befolyásolja a bél pH értékét
• segíti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását
• szabályozza a cukoranyagcserét
• nem növeli a vércukorszintet, természetes cukorpótló, nem szükséges inzulin a lebontásához
• szerepe lehet a vastagbélrák megelőzésében
• jótékony hatású lehet hüvelygyulladás, candida, mellrák, élelmiszer-allergia, valamint szív- és érrendszeri betegségek esetén.
 Az inulin tehát számos jótékony hatással bír, természetes cukorpótló és zsírbontó hatása révén egyre szélesebb körben alkalmazzák. 


Ennek megfelelően használata javasolt:


• cukorbetegeknek
• magas koleszterinszint esetén
• diétázóknak
• fogyókúrázóknak
• aktív sportolóknak
• antibiotikumos kezelések alkalmával
• gyomor vagy bélprobléma megléte esetén
• szív – és érrendszeri betegségek esetében.

Kinek van szüksége fokozott pre és probiotikumok bevitelére?
·         Kismama,
·         Sportoló
·         Bőrproblémái vannak
·         Ételallergiában szenved
·         Emésztőrendszeri gondokkal küzd
·         Stresszes az élete (munkahely, magánélet)
·         Antibiotikum vagy más erős gyógyszeres kezelés alatt áll
·         Fogyni szeretne vagy megtartani az ideális testsúlyt
·         Egyszerűen csak törődik magával, fontos az egészsége és szereti a finom, minőségi joghurtot!!!
·         Gyerekeknek kötelező az immunitás miatt!!!