Hogy készül a Spoonz joghurt

Így készítsünk minőségi bio joghurtot otthon:

Vegye ki az inkubátorházból és rendkívül alaposan tisztítsa meg az üveget és annak fedelét. Győződjön meg róla, hogy az üvegben nem maradt semmilyen vegyszer, vagy lerakódás. Az üvegben, vagy a fedélen maradt szennyeződések miatt az erjesztő baktériumok elpusztulhatnak, így a joghurt minősége nem lesz megfelelő!
1 liter hőkezelt tejet melegítsen fel 41-43 °C-ra, majd állandó keverés mellett (praktikusan kézi habverővel) fokozatosan öntse a tejhez a joghurtport. Egy adag joghurt elkészítéséhez egy teljes tasak joghurtpor (15g) szükséges. 
Mindig fém keverőt és kanalat használjunk.
Győződjön meg róla, hogy a por csomómentesen feloldódott-e a tejben, majd öntse át a meleg vízzel kiöblített joghurtkészítő üvegbe.
Ellenőrizze a tej hőmérsékletét, semmiképpen ne legyen kevesebb, mint 42 °C.Zárja le az üveg fedelét, majd helyezze be az inkubátorházba és fedje le azt a tetejével.
A lezárt inkubátorházat helyezze szobahőmérsékletű, rázkódásmentes helyre. Körülbelül 8 óra elteltével a joghurt elkészült. 
Vegye ki az üveget az inkubátorházból és tegye be a hűtőszekrénybe. Amint a joghurt lehűlt, azonnal fogyasztható.

Joghurt készítés folyamata mókás videó formájában.