
Egy kedves videó a probiotikumokról: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=30fnANoIk4U
Már 1 -1,5 dl fogyasztása esetén is napi 10 milliárd hasznos csíra jut a bélrendszerbe.
- Hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett tartályban. (A hagyományos probiotikus joghurtokat a tartósítás miatt 78°C fölé hevítik, elpusztítva ezzel a hasznos csírákat.)
- Tartalmaz prebiotikus inulint, amely a gyomorsav ellen védőköpenyként lép fel és a probiotikus csírákat biztonságban juttatja a bélbe.
- Öt egymással teljesen összefüggő probiotikus mikroorganizmust tartalmaz: lactobacillus acidofilus La-5®, bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®, streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrückli cubsp. és bulgaricus.
- A joghurtporban található összetevők szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a terméket a Biokontroll Hungária Kht. látta el bio tanúsítványával.
- Mesterséges színező- és aromaanyagoktól mentes.
- Stabilizáló szer nélkül készült.
- Az elkészített joghurt hűtőszekrényben 4-5 napig eltartható.
- A legkevesebb kalóriával és zsírral készült, koleszterinszegény.
A Spoonz bio joghurt !
A prebiotikum olyan természetes tápanyag, amelyre a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek nem hatnak, de fermentálhatók, és változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a kedvező hatású baktériumok, az ún. probiotikumok szaporodását.
A probiotikumok az állandó bélflóra helyreállítását illetve fenntartását szolgáló jótékony hatású baktériumok, amelyek száma folyamatosan csökken az egyoldalú táplálkozás, az antibiotikumok szedése és a stressz következtében. Az egészséges bélflóra megőrzéséhez és helyreállításához szükséges a hasznos bélbaktériumok pótlása, illetve prebiotikumokkal a szaporodásuk elősegítése.
Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló prebiotikumok, az oligoszacharidok például a fructo-oligoszacharidok, az inulin, galacto-oligoszacharidok, xilo-oligoszacharidok és a laktulóz.
A prebiotikumok közül a legfontosabb az inulin.
Mikor van szüksége prebiotikumra?
Ha az alábbi tünetek közül egyet vagy többet észlel, akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a prebiotikus termékeket:
emésztőrendszeri megbetegedések
A probiotikumok az állandó bélflóra helyreállítását illetve fenntartását szolgáló jótékony hatású baktériumok, amelyek száma folyamatosan csökken az egyoldalú táplálkozás, az antibiotikumok szedése és a stressz következtében. Az egészséges bélflóra megőrzéséhez és helyreállításához szükséges a hasznos bélbaktériumok pótlása, illetve prebiotikumokkal a szaporodásuk elősegítése.
Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló prebiotikumok, az oligoszacharidok például a fructo-oligoszacharidok, az inulin, galacto-oligoszacharidok, xilo-oligoszacharidok és a laktulóz.
A prebiotikumok közül a legfontosabb az inulin.
Mikor van szüksége prebiotikumra?
Ha az alábbi tünetek közül egyet vagy többet észlel, akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a prebiotikus termékeket:
emésztőrendszeri megbetegedések
hasmenés
székrekedés
súlyfelesleg
gyulladásos folyamatok, betegségek
csillapíthatatlan éhségérzet
ételallergia
cukorbetegség
Candida–fertőzés
csontritkulás
bőrproblémák, kiütések, stb.
lisztérzékenység
szívbetegség
daganatos megbetegedések
májbetegségek
székrekedés
súlyfelesleg
gyulladásos folyamatok, betegségek
csillapíthatatlan éhségérzet
ételallergia
cukorbetegség
Candida–fertőzés
csontritkulás
bőrproblémák, kiütések, stb.
lisztérzékenység
szívbetegség
daganatos megbetegedések
májbetegségek