Spoonz és a hasznos bélflórák !

Spoonz

Egy kedves videó a probiotikumokról: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=30fnANoIk4U

Már 1 -1,5 dl fogyasztása esetén is napi 10 milliárd hasznos csíra jut a bélrendszerbe. 
  • Hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett tartályban. (A hagyományos probiotikus joghurtokat a tartósítás miatt 78°C fölé hevítik, elpusztítva ezzel a hasznos csírákat.) 
  • Tartalmaz prebiotikus inulint, amely a gyomorsav ellen védőköpenyként lép fel és a probiotikus csírákat biztonságban juttatja a bélbe. 
  • Öt egymással teljesen összefüggő probiotikus mikroorganizmust tartalmaz: lactobacillus acidofilus La-5®, bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®, streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrückli cubsp. és bulgaricus. 
  • A joghurtporban található összetevők szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a terméket a Biokontroll Hungária Kht. látta el bio tanúsítványával. 
  • Mesterséges színező- és aromaanyagoktól mentes. 
  • Stabilizáló szer nélkül készült. 
  • Az elkészített joghurt hűtőszekrényben 4-5 napig eltartható. 
  • A legkevesebb kalóriával és zsírral készült, koleszterinszegény.
A Spoonz bio joghurt !
A prebiotikum olyan természetes tápanyag, amelyre a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek nem hatnak, de fermentálhatók, és változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a kedvező hatású baktériumok, az ún. probiotikumok szaporodását.
A probiotikumok az állandó bélflóra helyreállítását illetve fenntartását szolgáló jótékony hatású baktériumok, amelyek száma folyamatosan csökken az egyoldalú táplálkozás, az antibiotikumok szedése és a stressz következtében. Az egészséges bélflóra megőrzéséhez és helyreállításához szükséges a hasznos bélbaktériumok pótlása, illetve prebiotikumokkal a szaporodásuk elősegítése.
Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló prebiotikumok, az oligoszacharidok például a fructo-oligoszacharidok, az inulin, galacto-oligoszacharidok, xilo-oligoszacharidok és a laktulóz.
A prebiotikumok közül a legfontosabb az inulin.
Mikor van szüksége prebiotikumra?
Ha az alábbi tünetek közül egyet vagy többet észlel, akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a prebiotikus termékeket:
emésztőrendszeri megbetegedések
hasmenés
székrekedés
súlyfelesleg
gyulladásos folyamatok, betegségek
csillapíthatatlan éhségérzet
ételallergia
cukorbetegség
Candida–fertőzés
csontritkulás
bőrproblémák, kiütések, stb.
lisztérzékenység
szívbetegség
daganatos megbetegedések
májbetegségek